... ja on silti kovin ihania.

Ikää on jo päälle 5vkoa, eikä oma pentuhuone enää riitä. Maailmaa on nähtävä ja maisteltava.

Pupsit ulkoilee, leikkii, syö kiinteää ruokaa (ja siinä sivussa paljon muuta), treenaa

Olen yrittänyt viettää paljon aikaa pentujen kanssa, oma valinta ja samalla jonkinlainen käsitys kakaroista alkaa jo muodostua. Juhannuksena kokoonnutaan osan muiden tulevien omistajien kanssa pentulaan ja yritetään tehdä alustavia päätöksiä, jotta oikeat nimet ja pennut löytäisivät toisensa. Muita en vielä julkaise, mutta pitkällisen pohdinnan jälkeen meille muuttaa Kainon mukana Konu.

Kun suurin osa aksakansaa vietti viikonloppuaan Nastolassa SM:ssä, hoitelin minä pentulassa ketyn virkaa. Seuraavia muistikuvia viikonlopusta:

  • Herätys 5.30. Siis oikeesti. Olin jo aikani kuunnellut lasten raivoisaa rähinää "henkilökuntaaaaaa", noteerannut Kainon, joka aina kääntyessäni kävi vilkaisemassa ja ilmaisemassa myös omaa aamupalan tarvettaan. Vihdoin päätin, että olkoon, kai sitä nukkua kerkiää vanhanakin. Kainolle ruoka, pennuille ruoka, kaikki pihalle pissalle ja keräily takasin sisälle. VASTA sitten katoin kelloon: 5.30. Kiitti ketusti, menin takasin nukkumaan.
  • Koirankynnenleikkaaja x 4. (tai siis 5, mukaan lukien KV) Nina ja Pekka oli onneksi vastikään manikyroinut toiset neljä. Samassa yhteydessä ensimmäistä kertaa tutustuttiin kaulapantaan. 
  • 1,2,3,4,5,6,7...8. MISSÄ kahdeksas?! Jatkuva päässälasku.
  • Tilkinnyt ja tukkinut useita uusia kohtia, joihin pieni koiranpentu (yleensä ylimmässä kuvassa lahkeessa roikkuva neitokainen) voi joutua. Mm. rännien "siepparit", kenkäteline, auton alus jnejne..
  • Jatkuvasti on joko Kainon tai lasten ruoka-aika. 
  • Pentujen siirto sisältä ulos tai ulkoa sisälle. Nostat 2 pentua huoneesta pois ja käsket Kainon ulos. Hakiessasi kahta seuraavaa, Kaino ja 2 lasta tulevat takaisin sisälle. Komennat Kainon ulos, nostelet 4 pentua eteisestä pihalle (toki tämä on juuri se hetki, kun pissa tulee), haet 2 seuraavaa ulos, palaat sisälle, häädät Kainon ja 6 pentua ulos, vielä yksi hakukerta jonka jälkeen juokset ovesta ulos Kainoa kutsuen ja "pentupentupentuuu" kiljahduksia päästellen. Ulkoa kannat myös 1 tai 2 kerrallaan sisälle, kuuntelet pentuhuoneeseen teljettyjen lapsosten (portin yli kiivetään jo ihan kohta) sydäntäsärkevää raivonkiljuntaa, pidät mielessäsi monta olet vienyt sisälle ja todennäköisesti 7. jälkeen iskee paniikki - missä se viimenen on?! (Joko auton tai ruusupuskan alla)
  • Siivoat pissaa ja kakkaa, sisältä ja ulkoa.

Koska valinta on vaikea ja oma mieli ehkä hieman puolueellinenkin, pyysin apua kaveriltani Marilta. Hyvä ystävä toki opettaa lapsosille pahoja tapoja, kuten paidassa roikkumisen. Myös lahkeeseen käytiin kivasti kiinni, oliskos siellä vaikka pieniä montsu-koiran alkuja  Belgien lisäksi Mari harrastaa myös valokuvausta "oikealla kameralla" (lue: järkkäri), posetuskuvat kaikista lapsista otettiin myös. Esittelen ne sitten seuraavalla kerralla.

Kaino on edelleen kunnon äiti, vaikkakin pentujen hampaat on jo terävät. Kiinteän ruokailun ohessa Kaino avaa myös maitobaarin. Hellän äidillisesti Kaino myös ilmoittaa, milloin baari on kiinni. Hiukan Kainon on hankalaa käsittää, että kaikki ihanat lelut (ja Marin huppari) on lapsosia varten. Äidillisellä sitkeydellä Kaino kuitenkin kestää myös niskassaan kiipeävät pennut, luuta tai lelua mutustaessaan. Kovasti tämän pentuhuuman lisäksi on myös Kainoa kova ikävä. Välillä käydään pienellä pääntuuletus kävelyllä tai otetaan pihassa ihan pienen pientä tottista. Konun lisäksi odotan kovasti myös Kainoa kotiin, että päästään hiljalleen kuntoa nostamaan ja loppusyksystä myös kisaamaan. Pakkohan se on tän vuoden puolella hoitaa himaan TK2 ja ainakin HK1. Tiiä vaikka aksaakin starttais...

Kuulumiset tällä erää tässä. Jos kiinnostus heräsi, yhteydessä voi olla Tuijaan, linkki Mustantassun kennelin sivuille taitaa löytyä mun ekasta postauksesta. Kuvia lisään pentugalleriaan hetimmiten.